نقشه راه طراح یا برنامه نویس وردپرس
در این مقاله قصد داریم بر اساس تجربیاتی که کسب کردم را نقشه راه طراح یا برنامه نویس وردپرس ترسیم کنم. با ما همراه باشید.
زبان فرانت اند (سمت کاربری) :
HTML, CSS, JavaScript
زبان بک اند (سمت سرور) :
PHP
چارچوب های فرانت اند (جاوا اسکریپت) :
ری اکت (ReactJS)
چارچوب های فرانت اند (CSS) :
بوت استرپ (Bootstrap) , تلی ویند (Tailwind CSS)
کتابخانه جاوا اسکریپت :
جی کوئری (jQuery) – مورد استفاده در Ajax و اسکریپت های مربوط به جی کوئری
سیستم محتوا :
وردپرس (WordPress)
فروشگاه ساز :
افزونه ووکامرس (WooCommerce)
فروشگاه ساز فایل :
افزونه ایزی دیجیتال دانلود (Easy Digital Downloads)
صفحه ساز :
المنتور یا ویژوال کامپوزر
درباره نقشه راه طراح یا برنامه نویس وردپرس
یه برنامه نویس وردپرس باید زبان های فعلی HTML, CSS, JavaScript, PHP یاد بگیرد تا حدی مسلط باشد و زیرا برای توسعه قالب یا افزونه وردپرس صد در صد به این زبان ها نیاز خواهند داشت.
برای طراحی قالب وردپرس شما می توانید با HTML, CSS صفحات رو طراحی کنید و برای سازگاری با تمامی ابعاد دستگاه با مدیا کوئری (Media Query) صفحات سایت را رسپانسیو سازی کنید.
این روش اول که گفتم ممکنه توسعه قالب وردپرس زمان بر باشد و پس برای توسعه سریع تر از چارچوب های بوت استرپ یا تلی ویند به کار می گیریم که این چارچوب براساس CSS هست که دارای المان یا کلاس های آماده CSS است که بتوانیم با بکارگیری آن قالب رو سریع تر توسعه بدیم. رنگ بندی ها و کلاس ها دو چارچوب CSS کم و بیش فرق دارند و اما یادگیری آن راحت است.
بعد از توسعه صفحات سایت با چارچوب CSS یا HTML, CSS می رسیم به بخش تبدیل قالب فرانت اند به وردپرس هست که این روش با استفاده از توابع وردپرس و ووکامرس یا ایزی دیجیتال دانلود قالب رو تبدیل می کنیم که معمولا فایل هایی که ایجاد میشه با پسوند PHP است.
برای فرانت اند هم می توانید از چارچوب ری اکت استفاده کنید که بر پایه جاوا اسکریپت است و همین طور جی کوئری برای پویا سازی قالب که البته بدون آن می توانید کار را پیش ببرید.
می ببنید افزونه نویسی ممکنه از قالب نویسی دشوار باشد و این نیاز به دانستن توابع وردپرس به ویژه PHP هست که بتوانید به درستی افزونه رو بنویسید و در افزونه نویسی از PHP بیشتر از توابع وردپرس سرکار دارید پس باید این زبان به خوبی مسلط باشید.
در آخر می رسیم به صفحه ساز مثل المنتور یه چیزی شیبه فتوشاپ است که با قالب هلو المنتور به روش درگ و دراپ یا همان کشیدن و رها کردن و استفاده از ماژولها و المانهای آماده طراحی می کنید و این برای کسانی هستند که برنامه نویسی بلد نیستند و طراح سایت هستند!