
مروری بر سیستم عامل لینوکس برای مبتدیان
لینوکس یک سیستم عامل متن باز است که برای رایانه ها، سرورها، قاب های اصلی، دستگاه های تلفن همراه، و دستگاه های جاسازی شده استفاده می شود. لینوکس یکی از گسترده ترین سیستم عامل های پشتیبانی شده است چرا که تقریباً بر روی هر پلت فرم کامپیوتری عمده ای از جمله x86، ARM، و SPARC در دسترس است.
لینوکس چیست؟
لینوکس یک سیستم عامل متن باز است که برای رایانه ها، سرورها، قاب های اصلی، دستگاه های تلفن همراه، و دستگاه های جاسازی شده استفاده می شود. لینوکس یکی از گسترده ترین سیستم عامل های پشتیبانی شده است چرا که تقریباً بر روی هر پلت فرم کامپیوتری عمده ای از جمله x86، ARM، و SPARC در دسترس است.
چندین نسخه سیستم عامل لینوکس در دسترس وجود دارد: هر نسخه منابع سخت افزاری را مدیریت می کند، برنامه های کاربردی را راه اندازی و رسیدگی می کند، و نوعی رابط کاربری را فراهم می کند. لینوکس به روش های مختلفی برای سرورهای وب، عملیات شبکه، وظایف محاسباتی خاص، اجرای پایگاه داده ها، محاسبات نقطه پایانی، و اجرای دستگاه های تلفن همراه با نسخه های OS مانند اندروید مورد استفاده قرار گرفته است.

لینوکس از اجزایی مانند هسته، فضای کاربر سیستم، و برنامه های کاربردی ساخته شده است. هسته لینوکس جزء پایه سیستم عامل لینوکس است که منابع را مدیریت می کند و با سخت افزار ارتباط برقرار می کند.
هسته لینوکس مسئولیت های حافظه، فرایند، و مدیریت فایل را بر عهده دارد. از آنجا که سیستم عامل لینوکس متن باز است، حرفه ای ها و توسعه دهندگان همگی می توانند به هسته کمک کنند. فضای کاربر سیستم لایه اداری برای وظایف پیکربندی و نصب نرم افزار است. این لایه شامل خطوط فرمان، دیمون ها، فرایندهایی است که در پس زمینه اجرا می شوند، و محیط دسکتاپ.
برنامه های کاربردی لینوکس شامل برنامه های رومیزی، زبان های برنامه نویسی، و ابزارهای کسب و کار چند کاربره است. با هم، تمام اجزای سیستم عامل لینوکس تجربه کاربری بزرگی را فراهم می کنند که سیستم عامل لینوکس را به یکی از محبوب ترین ها در سراسر جهان تبدیل می کند.
تاریخچه لینوکس: داستانی از مبدا
لینوکس مدتی است که در اطراف بوده است: در سال ۱۹۶۹ گروهی از توسعه دهندگان در آزمایشگاه بلز تصمیم گرفتند یک نرم افزار مشترک برای تمام رایانه ها بسازند که به یونیکسی معروف خواهد بود. یونیکسی به زبان ساده و آسان برای درک C نوشته شده بود و کد آن قابل بازیافت بود.
این واقعیت که کد یونیکسی قابل بازیافت بود، بخش هایی از کد را ساخت که به هسته قابل نصب بر روی سیستم های مختلف معروف بودند. کد منبع باز بود، اما پس از آن یونیکسی به سازمان های بزرگی مانند دانشگاه ها و موسسات مالی محدود شد که دارای قاب های اصلی و مینی کامپیوت ها بودند.
در دهه ۱۹۸۰ سازمان های بیشتری در حال ایجاد نسخه های خود از یونیکسی بودند اما هیچ کدام به طلا برخورد نکردند. سال ۱۹۹۱ لینوس توروالدز که دانشجوی دانشگاه هلسینکی فنلاند لینوکس را برای تفریح ایجاد می کند. پروژه ای که به عنوان یک پروژه دانشگاهی آزاد در نظر گرفته شده بود به حدی موفق شد که در سال ۱۹۹۲ هسته لینوکس خود را تحت مجوز عمومی عمومی گنو منتشر کرد.

اعلام برای هسته لینوکس تحت مجوز GNU GPL در نسخه یادداشت های انتشار 0.12 ساخته شده است. در اواسط دسامبر ۱۹۹۲، توروالد نسخه ۰٫۹۹ را با مجوز GNU GPL منتشر کرد.
توسعه دهندگان لینوکس و گنو با هم کار کردند تا لینوکس را با اجزای گنو ادغام کنند و یک سیستم عامل آزاد کاملاً کاربردی ایجاد کردند. در سال ۱۹۹۶ ماسکو رسمی برای لینوکس، یک پنگوئن اعلام شد. پنگوئن “TUX” نام داشت و این نماد رسمی برای لینوکس بود.
در سال ۲۰۰۰ لینوس توروالدز اعلام کرد که هسته لینوکس تحت مجوز GPLv2 قرار گرفته است. او در سال ۲۰۰۷ GPLv3 را منتشر کرد: با این حال بیشتر توسعه دهندگان لینوکس آماده اتخاذ مجوز جدید نبودند. در سال ۲۰۰۷ شرکت دل با توزیع پیش فرض لینوکس OS Ubuntu شروع به بازار کردن لپ تاپ ها کرد و تا سال ۲۰۱۳، ۷۵٪ تلفن های همراه در بازار از یک سیستم عامل مبتنی بر لینوکس (اندروید) استفاده کردند.
در سال ۲۰۱۹ نسخه هسته لینوکس ۵٫۰ منتشر شد: در طول سال ها، یک ابزار رایگان که توسط یک دانشجوی ۲۱ ساله برای تفریح توسعه یافته بود، به طور گسترده ای توسط افراد و سازمان ها در سراسر جهان قانونی پذیرفته شده است.
سیستم عامل لینوکس: چگونه کار می کند
لینوکس سه سطح اصلی بر روی سیستم خود دارد: سخت افزار، هسته لینوکس، و فرایندهای کاربر. سخت افزار شامل حافظه، یک یا چند واحد پردازش مرکزی (CPUs) است که برای انجام محاسبات و خواندن و نوشتن حافظه، و دستگاه هایی مانند دیسک ها و رابط های شبکه استفاده می شوند.
هسته لینوکس هسته اصلی سیستم عامل لینوکس است که به پردازنده می گوید چه باید کرد، سخت افزار را مدیریت می کند و به عنوان رابط اصلی بین سخت افزار و هر برنامه در حال اجرا عمل می کند.
هسته همچنین مسئول مدیریت وظایف در چهار حوزه سیستم عمومی است: فرایندها، حافظه، درایورهای دستگاه، و تماس های سیستم و پشتیبانی.
این بدان معنی است که هسته لینوکس تعیین می کند که کدام فرایندها مجاز به استفاده از پردازنده هستند، تمام حافظه ها را پیگیری می کنند، و به عنوان یک رابط بین سخت افزار و فرایندها عمل می کنند.

هسته همچنین سخت افزار را اداره می کند و فرایندها از تماس های سیستم برای برقراری ارتباط با سخت افزار استفاده می کنند. این فرایندها برنامه های در حال اجرا هستند که هسته مدیریت می کند و آن ها سیستم عامل لینوکس سطح بالایی را تشکیل می دهند که فضای کاربر نامیده می شود.
این فرایند معمولاً به عنوان فرایند کاربر شناسایی می شود و در حالت کاربر اجرا می شود. فضای کاربر به بخش هایی از حافظه اصلی اشاره دارد که فرایند کاربر می تواند به آن ها دسترسی داشته باشد: اگر یک فرایند کاربر سقوط کند، اشتباه معمولاً توسط هسته لینوکس پاک می شود. هسته لینوکس از مفهوم سنتی یک کاربر یونیکسی پشتیبانی می کند.
کاربر نهادی است که توانایی پردازش و خود پرونده ها را دارد. یک کاربر با یک نام کاربری مرتبط است: با این حال، لینوکس نام های کاربری را مدیریت نمی کند، کاربران را به سادگی با هویت های عددی به نام userids شناسایی می کند.
کاربران موجود برای پشتیبانی از مجوزها و مرزها: هر فضای کاربر صاحب کاربر دارد و فرایندهایی به عنوان مالک اجرا می شوند. کاربران می توانند رفتار فرایندهای خود را خاتمه دهند یا تغییر دهند، اما نمی توانند در فرایندهای دیگر کاربران دخالت کنند.
یک سیستم لینوکس از همان تعداد کاربران تعداد انسان هایی که از این سیستم استفاده می کنند، ساخته شده است. برخی از کاربران خاص در سیستم به نام کاربران ریشه وجود دارد: آنها مدیر هستند و آنها می توانند فرایندهای کاربران دیگر را خاتمه دهند یا تغییر دهند.
آنها می توانند هر فایلی را در سیستم محلی بخوانند و می توانند برای سیستم خطرناک باشند زیرا شناسایی و اصلاح اشتباهات آنها دشوار است. تمام این اجزای توصیف شده در بالا دست کار در دست به لینوکس یک سیستم عامل موثر است.
فرمان های لینوکس
فرمان لینوکس یک برنامه یا ابزار است که بر روی یک خط فرمان اجرا می شود. خط فرمان رابطی است که خطوط متن را می پذیرد و آن ها را به دستورالعمل هایی برای کامپیوتر شما پردازش می کند. رابط کاربری گرافیکی انتزاع برنامه های خط فرمان است.
پرچم روشی برای عبور گزینه ها به دستوراتی است که شما اجرا می کنید: در بیشتر موارد، پرچم ها اختیاری هستند. پرچم ها را می توان با استفاده از هیفن ها و هیفن های دونفره در سیستم مورد استناد قرار داد. آر استدلال یا پارامتر ورودی ای است که به یک دستور می دهید تا اطمینان حاصل شود که به درستی اجرا می شود.
معمولاً R استدلال یک مسیر فایل است اما می تواند هر چیزی باشد که شما در ترمینال تایپ می کنید. اجرای آر استدلال بستگی به ترتیبی خواهد داشت که در آن آر استدلال ها به تابع منتقل می شوند. اگر می خواهید فرمان ارسال کنید، اولین نقطه عمل شما باید شلیک یک ترمینال باشد.
شما می توانید یک ترمینال در لینوکس با استفاده از Ctrl + Alt + T را اجرا کنید.

ترمینال یک رابط خط فرمان است که با سیستم تعامل دارد: این شبیه به دستور prompt در سیستم عامل ویندوز است. با این حال، اعلان های فرمان در سیستم عامل لینوکس حساس به مورد هستند، کار بر روی یک رابط خط فرمان قدرتمند ارائه شده توسط لینوکس.
شما می توانید کارهای اساسی و پیشرفته را از طریق ترمینال انجام دهید. وظایفی مانند ایجاد و حذف فایل ها، نصب بسته، مدیریت کاربر، و وظایف امنیتی را می توان به سادگی با اجرای یک فرمان با کلید “ENTER” انجام داد.
به عنوان مثال، شما می توانید مکان دایرکتوری فعلی کار را با اجرای “pwd” به عنوان یک فرمان نمایش دهید. شما همچنین می توانید از “mkdir” برای ایجاد یک دایرکتوری جدید تحت هر دایرکتوری استفاده کنید. اگر می خواهید یک فایل خالی جدید ایجاد کنید، می توانید از “لمس” برای ایجاد یک فایل واحد یا چندین فایل از انتخاب خود استفاده کنید.
فرمان “cat” یک نهاد چند منظوره در سیستم لینوکس است: شما می توانید از آن برای ایجاد یک فایل، نمایش محتویات فایل، و کپی کردن محتویات یک فایل به فایل دیگر در میان کارهای دیگر استفاده کنید.
در حال حاضر، بیش از 100 دستور لینوکس وجود دارد__available برای شما استفاده کنید. شما می توانید از دستورات لینوکس برای هر وظیفه ای که می خواهید روی سیستم خود انجام دهید استفاده کنید.
چرا لینوکس محبوب است
سیستم عامل های زیادی برای استفاده افراد و سازمان ها در دسترس هستند، چرا پس از آن لینوکس به عنوان یک سیستم عامل در میان رقبای متعدد اینقدر محبوب است؟ دلیل اصلی محبوب بودن لینوکس این است که یک مدل مجوز نرم افزار آزاد و متن باز (FOSS) را فراهم می کند.
freebies : نرم افزار رایگان است که اجازه می دهد تا کاربران برای دانلود نسخه های فعلی صدها توزیع یک معامله بسیار جذاب است. علاوه بر این، کسب و کارها می توانند در صورت ایجاد نیاز از یک سیستم پشتیبانی برای تکمیل قیمت رایگان استفاده کنند.
در هر یک از این سناریوها، شما نیاز به سخت افزار جدید و کیفیت نرم افزار لینوکس به خوبی و یا حتی بهتر از برنامه های کاربردی شناخته شده است. علاوه بر این ، لینوکس اجازه می دهد تا شما را به دانلود و اجرای هزاران نفر از برنامه های کاربردی رایگان ، کاملا کاربردی.
سیستم عامل لینوکس امنیت و ثبات کاربران خود را ارائه می دهد: همچنان امن ترین هسته ای است که در حال حاضر در حال اجرا در تولید است. لینوکس می بالد از ارتش از افراد صالح و اختصاص داده شده است که زمان خود را برای شناسایی و تصحیح اشکالات ادامه می دهد.

لینوکس دارای یک سیستم عامل چند کاربره است: طراحی ساختار یافته است تا کنترل ها و مجوزهای دسترسی تنگ تر را هم برای برنامه های کاربردی و هم برای کاربران فراهم کند. کاربران مخرب از هم دور می شوند و میزان ایجاد بدافزارها یا ویروس ها را بر روی پلت فرم کاهش می دهند.
به غیر از تمام ویژگی های ذکر شده در بالا که لینوکس را محبوب می کند، سیستم پشتیبانی خوبی را برای کاربران خود فراهم می کند. جامعه لینوکس بسیاری از توسعه دهندگان با استعداد است که همیشه آماده برای ارائه پشتیبانی به شما در صورت نیاز به آن. علاوه بر این، شما می توانید پشتیبانی پرداخت شده زمانی که شما به عنوان یک کاربر نهایی و یا یک سازمان برای اشتراک پشتیبانی پرداخت دریافت کنید.
اشتراک پشتیبانی به شما دسترسی به نسخه های به روز شده سیستم عامل لینوکس و پشتیبانی سخت افزاری را می دهد. ویژگی هایی که لینوکس فراهم می کند، سیستم عامل را به سومین سیستم عامل دسکتاپ محبوب تبدیل می کند، با سهم بازار ۲٫۰۹٪ و CAGR ۱۹٫۲٪. پیش بینی می شود که بازار لینوکس در سطح جهانی تا سال ۲۰۲۷ به ۱۵٫۶۴ میلیارد دلار برسد: زمان خواهد گفت.
سیستم عامل لینوکس : کاربر مبتدی را نقد کنید
به عنوان کاربری که از دسکتاپ ها و چندین دستگاه اندرویدی استفاده کرده است، باید بگویم که لینوکس نرم افزارهای رایگانی است که زندگی را برای کاربران در سراسر جهان آسان تر می کند. پلت فرم آسان برای استفاده و نصب: آن را نیز در بسیاری از زبان ها در دسترس است, ارائه در دسترس بودن در سراسر جهان.
اگر می خواهید از زبان مورد استفاده در منطقه خود استفاده کنید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که به سادگی تنظیمات زبان روی صفحه کلید خود را تغییر دهید. سیستم عامل لینوکس یکی از پلت فرم های نوآورانه است که به شما می دهد به روز رسانی مکرر است که شما می توانید کنترل است.
این ارتقاء ها به راحتی قابل دسترسی هستند و سریع تر از به روز رسانی در سیستم عامل های دیگر هستند. علاوه بر این، لینوکس سبک وزن است: الزامات کمتری دارد، ردپای حافظه کوچکتری دارد و از فضای ذخیره سازی کمتری استفاده می کند.
ویژگی مورد علاقه من از لینوکس انعطاف پذیری آن است. این می تواند بر روی انواع برنامه های کاربردی دسکتاپ، سیستم های جاسازی شده، و برنامه های کاربردی سرور استفاده می شود. این پلت فرم همچنین تقریباً از هر زبان برنامه نویسی محبوب پشتیبانی می کند و آن را به بهترین ابزار برای توسعه دهندگان با طیف گسترده ای از برنامه های کاربردی مربوط به توسعه تبدیل می کند.

این نیست که بگوییم لینوکس محدودیت های خود را ندارد: مثلا اگر از لینوکس استفاده کنید متوجه می شوید که لینوکس مانند دیگر سیستم عامل ها نسخه استاندارد واحدی ندارد.
مبتدیان انتخاب یک سیستم عامل لینوکس استاندارد از چندین نسخه یا توزیع توسعه یافته جامعه لینوکس را دشوار می بینند. علاوه بر این، استفاده از لینوکس می تواند بسیار دشوار باشد اگر شما نمی دانید که چگونه به پایانه رسیدگی کنید: انجام وظایف ممکن است درد در خلفی شما باشد.
اگر چه برخی از توزیع های لینوکس سیستم عامل مانند آرچ کاربران با اینکه کار با آن سخت است, ترک می کند. لینوکس مشکل قابل توجهی در سهم بازار محدود خود دارد: در نتیجه برنامه های محبوب ویندوز و مک توسط توسعه دهندگان به لینوکس پورت نمی شوند.
برخی افراد می خواهند از لینوکس استفاده کنند اما برنامه های مورد علاقه شان ممکن است برای لینوکس در دسترس نباشند. علاوه بر این ، گرفتن کامپیوتر از پیش بارگذاری شده با لینوکس دشوار است ، به خصوص در فروشگاه های آنلاین مانند آمازون.
به نظر من لینوکس یک نرم افزار رایگان خوب است که شما می توانید بر روی سیستم خود استفاده کنید و آموزش های رایگان لینوکس برای شما به عنوان مبتدی برای شروع در سیستم عامل لینوکس در دسترس است. حال حاضر!
پیوند : hackernoon
پیوند منابع